Nieuws

Hallo Albert

De next-gen voetscanner van Aetrex is een welkome gamechanger voor schoenenwinkels. Het nieuwe scansysteem, genaamd Albert, meet zowel de drukbelasting als de lengte en breedte van de voeten, volgt het looppatroon en vertaalt de informatie naar een 3D-beeld en een voetenpaspoort. Albert maakt een grote sprong voorwaarts in technologie. Er zijn scanners die de verschillende variabelen kunnen meten, maar nog geen apparaat dat alle variabelen ineen meet en ook nog eens driedimensionaal.

De ontwikkeling nam jaren in beslag, aldus Larry Schwartz, CEO van Teaneck, N.J., onderdeel van Aetrex. Het volledige systeem is door de technologiedivisie in Israël gebouwd door een team dat bestond uit drie softwareontwikkelaars, een hardware-engineer, een optische specialist en een wiskundige. Zij stonden voor de uitdaging iets heel nieuws op de markt te zetten.

Albert, een rond apparaat met een diameter van ongeveer 30 centimeter dat op de vloer van de schoenenwinkel staat, is uitgerust met meer dan 5.000 vergulde sensoren, 1000 infrarood-LED-lampjes en -receptoren en 18 digitale camera’s. Wanneer een klant in de machine stapt, scant Albert zijn voeten afzonderlijk en samen, terwijl een touchscreen videomonitor en voice-over instructies weergeeft. Het hele proces duurt ongeveer een minuut. Daarna ontvangt de klant gedetailleerde informatie over zijn voeten, zoals drukpunten, booghoogte en pronatie, die de software gebruikt om een ​​Aetrex comfort inlegzool aan te bevelen. Door hun e-mailadres achter te laten, kunnen klanten later toegang krijgen tot de gegevens op de Aetrex site Myfeet.com.

Schwartz geeft aan dat het bedrijf flink investeerde in de ontwikkeling van Albert. Hij verwacht dat de verkoop van de eigen comfort inlegzolen aanzienlijk zal stijgen. Dat was ook het geval na de lancering van eerdere voetscanners. Toch is dat nooit de motivatie geweest voor de ontwikkeling. Dat waren de voordelen die Aetrex de retailers kan bieden. Schwartz verwacht dat retailers dankzij het scanapparaat in hun fysieke winkels meer omzet genereren in combinatie met de verkoop voor hoogsegment inlegzolen. De winkelbeleving neemt toe. En de datacapture-functionaliteit van Albert levert nog een belangrijk voordeel. “Retailers zijn dol op het vastleggen van gegevens”, zegt Schwartz. “Ze kunnen e-mailadresen en persoonlijke footprints integreren in een crm-systeem en daarmee consumenten aan zich binden.”

Bron: Footwarenews

Hallo Albert